Google със сериозно обновление на пакета G Suite for Business

0
174

Google анонсира появата на приложение за разработка на бизнес апликации App Maker. То ще спести на програмистите време, тъй като не изисква изписването на толкова много код при разработван от тях продукт или услуга. То е насочено към разработчици, които искат да създават и предлагат приложения по-бързо в организациите, в които работят. App Maker е част от G Suite for Business и е в етап на бета версия.

Приложението е сходно с офертата на Microsoft PowerApps, което компанията публикува през ноември. Освен това, заедно с него Google обяви появата и на други седем приложения, които ще станат част от пакета Recommended for G Suite.

Приложението е достъпно засега единствено чрез програмата на Google Early Adopter Program for G Suite Business. Ако желаете да разгледате по-отблизо функционалностите на App Maker може да си направите регистрация тук. Апликацията включва опростен drag-and-drop интерфейс, вградени темплейти и възможности за моделиране на данни чрез point-and-click, което позволява на бизнес потребителите да преминат от етап на прототип към крайна версия на разработваното приложение за броени дни вместо за месеци. За по-сериозно програмиране, приложението предлага също така HTML, CSS, Javascript и визуалния фреймуърк за поддръжка на материалния дизайн на Google. Тук се включва и вградена поддръжка за G Suite, както и за Maps, Contacts и Groups. App Maker осигурява поддръжка и за Directory API и Prediction API на Google, както и възможност за интеграция на програмни интерфейси на външни разработчици. Компанията съобщава, че тя осигурява нужните ресурси за функционирането на приложенията, създадени с помощта на App Maker във фонов режим, което включва сървърната поддръжка, капацитивното планиране, мониторинг на сигурността и инфраструктурата, свързана с нея.

Що се отнася до стартиралата преди година Recommended for G Suite програма, то това представлява инициатива, която осигурява поддръжка за външни приложения в категории, като управлението на проекти, осигуряването на клиентска поддръжка, финансиране и счетоводни услуги. Тези приложения могат да се интегрират с различни предложения от пакета G Suite. Сред новите предложения са

Asana, което позволява на бизнес потребителите да проследяват и управляват гъвкаво проекти на екипите, Freshdesk, доставящ облачен софтуер за обслужване на клиенти, който позволява организация и приоритизиране на задачите, LumApps, който доставя централизиран интранет хъб, който помага за интегрирането на корпоративни новини, социално сътрудничество и бизнес приложения, в това число и G Suite. Освен това G Suite осигуряван поддръжка услугата на DocuSign eSignature и платформата за управление на разплащанията Digital Transaction Management. Заедно с тези предложения, тук намира място Virtru, който налага криптозащита директно в G Suite, за да може само упълномощени страни да достигат електронните съобщения и приложени файлове. Заедно с него, тук намира място и Xero – онлайн софтуер за счетводни услуги, насочен към малки компании и Zoho Invoice – онлайн издаване н фактури, насочено към дребни бизнеси и фрийлансъри, който дава възможност за проследяване на разходите, управлението на множество проекти и таксуване на клиентите.

Всички тези приложения са достъпни от магазина G Suite Marketplace, а ако имате интерес да научите повече за работата с пакета, може да се регистрирате за участие в уеб семинара, предлаган от Google G Suite.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари