Google+ с две нови опции за обработване на снимки

1
83

Google от доста време насам дават да се разбере, че гледат много сериозно на инструментите за обработка на снимки. Постепенно те добавиха доста такива инструменти в социалната си мрежа Google+ и днес към тях има още два. Единият позволява детайлна корекция, а вторият придава на фотографиите HDR ефект.

Първият инструмент позволява на потребителите на социалната мрежа за увеличат изображението на 100% – изглед, който им позволява да нанасят фини корекции на фокуса или нивото на шума.

Към тази функция бе прибавен и нов HDR филтър наречен HDR Scape. Ако не сте запознати с този термин, той означава „висок динамичен обхват“ и всъщност се използва за фотографии, при които са комбинирани няколко експонации – някои, при които светлината е измерена от светлите участъци и други, в които светлината е измерена от тъмните участъци. В идеалния случай би трябвало да получим изображение с разработка и в сенките и в светлите части.

На теория, една HDR фотография би трябвало да е по-близка до това, което вижда окото ни, но вероятно поради факта, че не сме свикнали с такива снимки, ефектът понякога изглежда твърде нереален и има доста хора, които не го харесват.

HDR Scape, разбира се, е опростен инструмент, тоест не съчетава различни снимки, а работи само с едно изображение. За щастие, налични са плъзгащи се ленти и заготовки, които позволяват избор на по-естествено изглеждащи ефекти.

 

 

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
2249
2249

Миналата седмица качих снимки на които има дървета и сняг. Програмата автоматично сложи „динамичен падащ сняг“, но това на мен не ми харесва. През настройките премахнах тези подобрения, но ефектът остана. Това не ми допада.