Google тройно увеличи възнагражденията за уязвимости

0
310

Едновременно с това интернет гигантът спира възможността за следене на потребителите в режим инкогнито.

Корпорацията Google официално обяви за трикратно увеличение на размера на максималните суми, които ще плаща в рамките на своята програма за откриване на уязвимости в уеб браузъра Chrome и в неговите компоненти.

Така например, „максималната базова сума“ на възнаграждението за намерена уязвимост в Chrome е увеличена от $5 хиляди на $15 хиляди, като максимално възможната сума на наградата е вече $30 хиляди. По същия начин е нараснала и сумата на стандартното възнаграждение за представени експлойти за уязвимости в Chrome OS, водещи до компрометирането на Chromebook или Chromebox. Тук максималното възнаграждение е увеличено до $150 хиляди.

Освен това, интернет гигантът взе решение да премахне възможността уеб сайтовете да определят, че потребителите посещават техните ресурси в режим инкогнито. Тази промяна ще бъде въведена във версия Chrome 76, която трябва да излезе в края на месец юли тази година. Сайтовете повече няма да могат да проверяват наличието на FileSystem API. Липсата на този API показва, че потребителят посещава уеб ресурса в режим инкогнито.

Google заяви, че програмистите ще променят поведението на FileSystem API по такъв начин, че да изключат възможността за следене на потребителите, използващи този режим. Работи се и върху други мерки за премахването на каквито и да било други начини за определяне на режима, който потребителят използва при посещаването на сайтовете.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за