Google уволни мъжа, дръзнал да разсъждава за половото неравенство

10
2273

Отворена, иновативна, широко скроена и готова да се разправи с всеки, дръзнал да изказва собствено мнение – това е Google днес.

Ден след като стана ясно противоречивото изказване на софтуерния инженер Джеймс Дамор, Google уволни своя служител с обяснението, че той лансира стереотипи за половете.

„Поведението му нарушава нашите правила, защото пропагандира вредни стереотипи за половете на работното място“, обяви изпълнителният директор на Google Сундар Пичай.

10-страничният документ на Данмор набързо си спечели както критици, така и защитници. В обръщението си, той разкритикува Google, че се опитва да заглуши по-консервативните мнения в организацията. Отговорът на Google – да заглуши и самия Данмор.

Случилото се става след поредица горещи дискусии и случки, свързани с равноправието и представителството в технологичната индустрия. Темата със сигурност не е приключила, но интернет гигантът вече попада в центъра на дебата не само за равноправието, но и за свободата на словото.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
4 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

Свобода на мислите и словото ли? Да ги съди до дупка.

LALALALALA
LALALALALA

Ако си намери пекан адвокат може повече да няма нужда да работи доживот 😉

мБачи Кико
мБачи Кико

Другарите от демократичното СССР уволняват за разсъждения, няма да е далече времето, когато ше има и официален ГУЛАГ за инакомислещите 🙂

CCCP
CCCP

Защо обиждаш СССР като го сравняваш с диктаторската кочина сащ?

OZZY
OZZY

А ти си прост педераст

Светльо
Светльо

Браво на инженера. Явно не само кастрати и лесбийки са останали.

LALALALALA
LALALALALA

Пропусна Феминацитата.

CBR
CBR

А не бе, ще го бави нЕкой. Когато работиш за такава огромна компания или си на държавна работа се налага да се съобразяваш с някои неща, защото дори и да не си на ръководна длъжност, това се отразява на имиджа компанията/държавата, за която работиш.
Съвсем друг е въпроса колко истина има в това, което е казал.

тъй-тъй
тъй-тъй

И аз съм против половото неравенство – особено в спорта. Как може да се състезават мъже и жени отделно? Това е дискриминация и сексизъм. Срамота. А в мините? Само мъже. Отново дискриминация. А на полетата? Комбайнери-мъже. Трактористи-мъже. На какво прилича това? Къде са феминистките организации да поискат равенство навсякъде? Или за тези организации равенството се изразява най-вече в това, жените да бъдат шефове на мъжете, не да бачкат наравно с тях?

citizen4
citizen4

тук сте баси сексистите …