Google удължава поддръжката на Chrome за Windows 7 до 15 януари 2022 година

7
687

В края на миналата седмица Google официално обяви за промяна на датата на поддръжката на браузъра Chrome за Windows 7. Интернет гигантът ще продължи да предлага обновявания за браузъра за тази операционна система до 15 януари 2022 година. Това е година и половина повече, отколкото бе планирано в началото на тази година.

Google допълни, че тази година почти всички компании в целия свят, независимо дали са малки или големи, са се сблъскали с голям брой непредвидени проблеми. На IT специалистите се е наложило да се приспособяват към непрекъснато променящата се работна среда и с преодоляването на различните затруднения, свързани със започването на отдалечена работа. Това е и причината редица организации и компании да не успеят да завършат в срок започнатите по-рано IT проекти, какъвто е например преходът от Windows 7 към Windows 10, което на фона на пандемията остана на заден план.

Интернет гигантът съобщи още, че около една пета от компаниите в целия свят все още са в процес на преход към Windows 10, а някои корпоративни клиенти едва сега планират тази миграция. Ето защо Google е взел решение да удължи срока на излизане на обновяванията на Chrome за Windows 7, за да могат корпоративните потребители да продължат да работят без проблеми, получавайки всички преимущества от по-безопасната и по-производителна работа на Chrome.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари