fbpx
5.1 C
София

Google ускорява зареждането на мобилни страници

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Google представи проекта Accelerated Mobile Pages (AMP), предназначен за ускоряване работата на уеб-страниците в мобилните устройства. Използва се специална AMP HTML библиотека, предварителната версия на която е вече качена в Github. Неофициален символ на тази библиотека е мълнията – „„, като по този начин се подразбира скоростта на работа при мобилните устройства.

 

При създаването на AMP HTML е отчетено, че производителността на уеб-страниците съществено зависи от броя на използваните JavaScript библиотеки, реализиращи най-различна динамична функционалност. Вместо явно или неявно използване на JavaScript за анкети, гласуване, видео и други, на програмистите се предлага използването на Web Components, специално създадени за AMP HTML библиотеката. JS-кодът на тези компоненти е оптимизиран и те не оказват влияние върху бързодействието на уеб-страницата.

Засега AMP HTML съдържа само четири компонента и специален валидатор, с помощта на който може да се провери, дали страницата е направена по AMP стандарта.

Началото на най-опростената уеб-страница може да изглежда по следния начин:

<!doctype html>
<html ⚡>
<head>
<meta charset=“utf-8″>

Google е подготвил няколко AMP уеб-страници, които работят действително много бързо.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини