Google ускорява Chrome с нова функция за кеширане на отворените страни

3
708

Уеб сърфирането в Chrome ще стане по-бързо и по-комфортно благодарение на новата функция bfcache (back/forward cache) за съхранение на вече отворените страници. При задействана bfcache браузърът ще съхранява уеб страниците, за да не се налага при връщането към предишната страница, тя да се зарежда отново.

Това няма да се отрази на отварянето на нови уеб страници, но навигацията напред-назад ще стане съществено по-бърза. Google подчерта, че тези действия се извършват често – според статистиките, тези манипулации заемат 19% от общия брой отворени страници при Chrome за Android и 10% при Chrome за персонални компютри.

На пръв поглед изглежда, че Google е добавил нещо банално и очевидно, но всъщност реализирането на bfcache не е много лесно. Основната причина е конфиденциалността на данните. Трябва да се гарантира, че в кешираните страници не се изпълнява JavaScript код. Другият проблем е, че страницата ще използва процес, ще отнема допълнителна памет и ще продължи да работи във фонов режим. Но проблемите са решени и уеб страниците не работят във фонов режим, а наличният JavaScript код си остава кеширан. Ако това не е направено, става възможна появата на нов тип атаки.

Google възнамерява да вгради новата функция в Chrome през 2020 година, преди което ще се проведе задължително тестване.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Стоян
Стоян

Супер! Най-бързия браузър става още по-бърз!

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

най-големия шпионин който може да бъде, само си инсталирайте нетстат или някаква подобна програма или ако сте на линукс watch netstat -ntpu в терминала и отворете Гугъл Хрома…с поне минимум 8 до 10 айпита се свързва без да сте отворили уеб страница.. сами си вадете изводите…

М.К.
М.К.

Това от кога го има реализирано в Opera 12…