Google ще започне да изпраща обновяванията за Android и чрез Play Store

12
1203

Започвайки от Android Q, интернет гигантът ще започне да представя някои обновявания, включително пачовете по безопасност, чрез магазина за приложения Play Store. Уеб порталът The Verge съобщи, че Google нарича този процес Project Mainline.

Тази инициатива е създадена за по-оперативното доставяне на обновяванията. По този начин, след стартирането на Project Mainline, Google ще може паралелно и независимо един от друг да обновява 12 различни софтуерни модула. Процесът е подобен на този с обновяването на браузъра Chrome или YouTube клиента.

В Android Q се използва модулна система, която дава възможност за обновяване на компонентите на операционната система, както и пачовете по безопасността, без да се налага рестартиране на устройството. По време на своята презентация на Google I/O 2019 Стефани Катберсън сподели. че системните компоненти ще се обновяват във фонов режим, подобно на обикновените приложения. Project Mainline е продължение на работата, започнала през 2017 година с проекта Project Treble за Android Oreo. Това решение е разработено с цел да се даде възможност на производителите да обновяват своите устройства, без да се налага да правят сериозни промени в софтуера.

Друг интересен момент от Google I/O 2019 е, че интернет гигантът е добавил режим инкогнито в Google Maps. Новата опция ще бъде добавена в настройките и при използването на този режим никъде няма да се записват потребителските данни за местоположението.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
11 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
the professorSanctions are comingbure_s_barutMCMXLVIIIтромбон Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

Това с обновяванията го чуваме от години.
Вече телефоните са с по-високи параметри от някои компютри, но за съжаление все така спънати откъм обновявания на OS.
Кому е нужно това?
Значи мога да използвам един компютър 10+ години с актуална OS, a телефона трябва да сменя след 3 години… Скапани капиталисти!!!

Мирослав
Мирослав

Аз не виждам нещо чак толкова фатално. Докато компютрите се изчерпаха от страна на функционалност, то в това отношение смартфон-а има възможност за развитие. Бъдещето на техниката е във все по-малките размери и по-големи възможности на устройствата.

bure_s_barut
bure_s_barut

Кое не е фатално?
Че една камара телефони с по 6-8 ядра и с по 2-4GB RAM все още кретат с Android 6, ли? И всичко е защото на никой не му се занимава с тях тъй като парите са им взети още преди 2-3-4 години…

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Ти си пълен лаик, ако тези цифри те баламосват и те карат да вярваш, че компютрите са със същите параметри като телефоните. 8-ядрен процесор в телефон не е равно на 8-ядрен процесор в компютър. Всичко това е маркетингов трик. Дори и честотата на двете да е еднаква, няма как телефонът да извади същата производителност (GFLOPS-и) като компютъра. Образовайте се малко преди да пишете глупости по сайтовете…

bure_s_barut
bure_s_barut

MCMXLVIII, ти на телефона Windows 10 ли ще инсталираш, че го искаш да е с еднаква мощ с компютър? Нали пак Android ще търкаля, бре! Имах преди време(2014 година) един таблет. ASUS MemoPAD FHD 10 с 4-ядрен интелски процесор, 2GB RAM и 16GB памет… Остана си с Android 4.Х(нещо си). И защо? Памет ли нямаше? Процесора ли беше слаб? RAM ли нямаше? Я ме убеди сега как моя Galaxy S7 е слаб за Android 9. 8-ядра + 4GB RAM + 32GB памет… Хайде, давай! Светни ме как стоят нещата 😀 Защо да дам 2 бона за нов флагман? На моя… Виж още »

MCMXLVIII
MCMXLVIII

В случай, че е с „мощта“ на S7-цата, защо да не искам да му инсталирам Windows 10? Отскоро има напълно функционален Windows за ARM устройства, това, че никой не го е портвал на чипове, различни от SD 835 и 845, не означава, че не може да се подкара. При устройствата с чипове на Intel и Mediatek остава проблемът с публикуването на сорс кода и затова няма по-нови версии и ROM-ове на по-новите версии на Android-а. Аз също имам таблет с Intel-ски чип, който е Dual Boot с Android и Windows като Windows-ът ми е ъпдейтнат до 10 1809, докато Android-ът… Виж още »

bure_s_barut
bure_s_barut

MCMXLVIII, написах „някои компютри“! Бягаш от темата…

the professor
the professor

останал си е на тоя андроид не щото не е мощен а защото е asus или samsung. такава е политиката на повечето производители – как ще продават новото, ако ъпдейтват старото и приложенията работят?

nababatihvurchiloto
nababatihvurchiloto

Страшно развитие, всяка година ги правят с по сантиметър по дълги, махат ти я жак за слушалки, я слот за карта памет, я нещо друго. И какво популчаваш ? По-висока цена, е*ем ти прогреса.

тромбон
тромбон

затова си купуваш телефон със стоков андроид и си винаги с най новата ОС…

nexus5 е пуснат на пазара през 2013 и все още търкаля последния андроид пай…2019 е малко си е занимавка инсталирането но пък работи..

Sanctions are coming
Sanctions are coming

Плюете Епъл, но те си поддържат обновленията и то навреме за 6+ годишни телефони. Епъл са големи, вие – не.

the professor
the professor

и след ъпдейт работещи приложения на ios не почват да крашват, ама хич…