Тази седмица Google извести потребителите за промяна в политиката си, която ще влезе в сила от юни, 2021 година. Промените засягат основни Google услуги – Gmail, Google Drive, Google Photos.

Изключение правят YouTube, Blogger, Google Keep и Google Sites

Целта с изчистването на акаунтите е да се освободи място за съхранение, което в момента е заето от информация, която не е използвана в дълъг период от време. Създаден е инструмент на име Google Inactive Account Manager, който позволява на потребителите да разгледат по-подробно какво се смята за неактивно. Там има и настройки засягащи кога и как Google ще се справи с неактивния акаунти – най-вече какво ще се случи с информацията.

При мен максималната настройка за срок на неактивност в мениджъра беше 18 месеца. По подразбиране срокът е 24 месеца. Също така, при надхвърляне на квотата за съхранение за период от 24 месеца, акаунтът и данните ни също могат да бъдат изтрити. Може да посочите хора, които да получат известие, известно време преди посочения срок. Да посочите телефонен номер, на който вие да бъдете известени. Има доста неща. Разгледайте ги.

Както казахме, правилото влиза в сила от 1-ви юни, 2021 година. Това ще рече, че най-ранното изтриване на акаунти ще се случи на 1-ви юни, 2023 година.

Сега е идеален момент и да изчистим ненужни неща, които сме качили за съхранение. Това става най-лесно от мениджъра на мястото за съхранение на Google. Там ще видите няколко категории като имейли с най-големи прикачени файлове, най-големи файлове в Google Drive и други подобни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари