Google ще излъчва видео реклами

5
10

Водещата в света търсачка Google обяви, че възнамерява да започне продажбата на реклами, който включват видеоклипове. Целта на компанията е да привлече повече големите рекламодатели. Новият рекламен формат ще се появява на уеб сайтове, които са част от рекламната система на компанията, а не на сайтове собственост на Google. Рекламите няма да се задействат автоматично, а само когато потребителят ги активира с натискане на мишката. Видео рекламите ще бъдат излъчвани а точно определени уеб сайтове от партньорската мрежа на Google. Рекламите ще са обвързани със специфични ключови думи и фрази. „Това ще доведе до излъчване на целева видео реклама“, казва един от рекламните анализатори на компанията Sterling Market Intelligence. Google се надява, че пускането на видео реклама ще привлече рекламодатели, които излъчват кампании свързани с утвърждаването на търговски марки и такива, които продават стоки за бита, като например паста за зъби или тоалетна хартия. Понастоящем този тип компании излъчват реклами предимно по телевизионните канали и използват по-класически маркетингови методи, които изключват интернет рекламата.

Директорът на продуктовия маркетинг на Google Гокул Ражарам твърди, че компанията ще продава видео реклама през стандартна аукционна система. В тази система рекламодателите се конкурират по между си за цената на рекламата и за позициите където искат да я излъчат. Те ще плащат всеки път когато потребителя активира рекламния клип. Търсачката очаква, че рекламодателите ще са склонни да плащат повече за реклама, с която могат да задържат потребителя по дълго време и да му предадат рекламното си съобщение с видео картина и звук.

Google заявява, че средната комисионна, която получава за договарянето и дистрибутирането на реклама е около 22%.

Източник: BulgarianPost

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
BLOODyFixt00lolegubarez Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Б. Белев
Б. Белев

следваща новиан – гугъл си направи вирутален мегаполис с Google CNN, Google Cartoon Network, Google Sports, Google Top Shop, Google Online All Shop, Google Shop for Levche and more

Fixt00l
Fixt00l

Хахаха,изби рибата,напълно си прав…

ole
ole

Мда, абсолютно прав, къде ли не си завряха носовете тия, много почнаха да ме дразнят!

gubarez
gubarez

Що бе, няма нищо лошо… дали ще е Майкрософт или Гугъл, кво ти дреме? Ако си мислиш, че ТВ гигантите са толкова много – ми не… Гледай примерно Sky, които във Великобиртание и Италия просто нямат равни – Sky Movies, Sky Sports, Sky neznam si kvo… Света върви към глобализация и е нормално големи компании като Гугъл да лапат по-малки и да гледат да завземат пазара… Както се казва в една наша поговорка: „Пари при пари отиват.“

Б. Белев
Б. Белев

аз не съм казал че съм против, даже съм си много за, понеже гугъл по принцип са ми най-големите онлайн любимци като компания след близзард (просто и двете пускат продуктите си без никфи грешки, вечно доволен съм)
просто казах как ще изглежда гугъл след има няма 6 години:B)