Google ще използват модерна аудио технология в Project Glass

0
159

Google регистрираха патент, който описва модерна аудио технология, използваща естествената проводимост на човешката кост, за да изпраща звука в ухото на потребителя. Технологията по всяка вероятност ще бъде използвана в интерактивните „очила“ на компанията известни под името Project Glass. Макар че името на очилата не се споменава в патентното описание, по-наблюдателните посочват, че същите рисунки са били използвани и в патента на Project Glass.

Гореописаната технология е позната като „bone conduction“ (буквално „костна проводимост“). Тя позволява изпращането на звук директно в най-вътрешната част на ухото на потребителя. Това обикновено става с помощта на преобразовател, който се поставя на костта точно преди предната част на ухото. Тази технология има няколко преимущества: премахва нуждата от слушалки, създава по-добра шумоизолация и намалява риска от загуба на слуха.

В описанието на патента се споменава, че ще бъде използван „поне един преобразовател на поне една от двете страни на лицето“. Ако в крайния дизайн на продукта действително остане само един преобразовател, то технологията ще се използва по-скоро за звуково уведомяване за обновления от типа на нов получен имейл или съобщение в социалните мрежи, отколкото за слушане на музика.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари