фалшивите новини

Google ще използва инфографика и визуализация на данните за борба с фалшивите новини. Информацията е на Engadget.

Съвсем скоро Google ще започне да показва преди резултатите от търсенето изображения с точни данни, изразени в числа. Така например, интернет гигантът ще показва некомерсиалните годишни разходи на дадена организация, ако потребителят се интересува от тази организация. За да може тази информация да се обновява, ще се използва нов тип структурирани данни в сега съществуващите бази. Алгоритмите на Google ще ги класифицират и ще ги показват на потребителите.

Това е проектът Search, който е разширение на инициативата Google News, стартирана по-рано, с цел да помогне в борбата с фалшивите новини. Въпросните „структурирани данни“ ще трябва да добавят и новинарските организации към своите онлайн бази данни. Google ще намира тази информация и ще я показва, но изданията ще могат да контролират начина на нейното показване на потребителите. Google тества новата технология със сайтове като ProPublica и използва интерактивната база данни Nonprofit Explorer.

Явно идеята е, че структурираните данни не могат лесно да бъдат фалшифицирани. Методът наистина може да намали броя на фалшивите новини.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари