Google ще интегрира услугата си за превод в Maps приложението

1
388

Google Maps ще взема езикова уроци от Google Translate, за да може да произнася чужди имена за вас и да ви помага да провеждате разговори на местния език, когато сте далеч от дома.

Когато пътувате в чужбина, докосването на местоположение в приложение ще ви отвори карта, съдържаща основна информация, снимки и рецензии, плюс икона на говорител, която можете да докоснете, за да чуете как се произнася името.

Освен това, услугата ще може да възпроизвежда на глас адреса на местен идеолект, за да насочва по-успешно таксиметровите шофьори, вместо пътуващите да правят неудобни маневри като да се присягат от задната седалка, за да им покажат точка на картата, до която искат да стигнат.

Където и да се скитате

Както обясняват Android Police, новият инструмент за превод интегриран в Google Maps ще се активира автоматично, когато пътувате до държава, където местният език е различен от родния ви.

Проектът стартира за iOS и Android в рамките на следващите няколко седмици с поддръжка на 50 езика, като се очаква малко след това да бъде добавена поддръжка на още езици.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kuzmanovv
Kuzmanovv

Дано да доживея (🤔) това да работи … на български 😀.