Google ще направи уведомленията в Chrome по-малко дразнещи

0
779

Google съобщи, че премахва една от най-дразнещите особености в своя уеб браузър. В новата версия на Chrome ще се появи така нареченият Тих интерфейс, благодарение на който потребителят ще може по-добре да се концентрира върху сърфирането и работата, без да си отвлича вниманието върху различните уведомления.

При посещаването на различни сайтове често се вижда съобщение в дразнещ изскачащ прозорец, както е показано в по-горното изображение, с предложение да се разреши показването на push уведомленията. Статистиките показват, че в повечето случаи потребителите игнорират тези съобщения или просто затварят този програмен прозорец, но във всички случаи това отвлича тяхното внимание от работата. Ето защо Google изцяло преработва системата за получаване на уведомления в уеб браузъра Chrome.

В бета версията на Chrome 80 потребителите получават възможност за по-гъвкава настройка на уведомленията от сайтовете. Вместо дразнещия изскачащ програмен прозорец в адресния ред ще се появява иконка на малка камбанка. Промените ще бъдат въведено както в десктоп, така и в мобилната версия на браузъра. Първоначално Тихият интерфейс ще трябва да се включва ръчно чрез флаговете на браузъра, но след време интернет гигантът възнамерява да остави този режим по подразбиране.

Новият начин за получаване на уведомленията вече може да се пробва в Chrome 80 чрез активирането на флага

https://chrome//flags/#quiet-messages-promptps

Друго нововъведение с Chrome 80 е възможността за подаване на жалби за досадни уведомления от сайтове, които ги използват за реклама или за подвеждане на потребителите.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за