Google ще плати „пи“ милиона за взлом на Chrome OS

1
27

Google обеща да плати общо $ 3,14159 (числото „пи“) на тези, които успеят да хакнат операционната система Chrome OS. Желаещите от цял свят ще имат възможност да си поделят парите от наградния фонд по време на конкурса Pwnium 3, който ще се проведе на 7 март. Не е изключено, обаче, да не бъде раздадена цялата сума.

Както разясняват от Google, контролът над операционната система трябва да бъде осъществен от „хромбук“ Samsung Series 5 550. В зависимост от вида на експлойта, хакерите могат да разчитат на награди от $ 110 или $ 150 хиляди.

Представителите на интернет корпорацията очакват, че Pwnium 3 ще помогне на Google да засили защитата на Chrome OS. Всички състезатели, които успеят да проникнат в операционната система, трябва да предоставят пълна информация за използваните методи и откритите уязвимости.

Проектът Pwnium бе представен в края на февруари 2012 г. като част от програмата на компанията за подобряване на сигурността на продуктите и. Наградният фонд на всяко от проведените две състезания през миналата година (март и октомври) бе съответно $ 1 и $ 2 млн. Едно от имената, които вече се асоциират с Pwnium, е това на тинейджъра с прякор Pinkie Pie, който и двата пъти успя да спечели награди, откривайки уязвимости в браузъра Chrome.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари