Google ще плаща на британските издателства за новините в платформата News Showcase

0
160

Google обяви, че стартира новинарската платформа News Showcase и във Великобритания. Това означава, че интернет гигантът ще плаща на местните издатели за съдържанието, което ще се разпространява с помощта на тази нова онлайн услуга.

CNBC допълва, че Google е сключил договори със 120 британски издания, включително и с The Financial Times и Reuters. В рамките на постигнатите споразумения интернет гигантът ще заплаща на издателите лицензионни такси за публикуването на откъси от новините, които ще се появяват в News Showcase. Според изтеклата малко по-късно информация, Google ще дава по няколко милиона щатски долара годишно за заплащането на тези публикации.

Достъпът към новата онлайн услуга става чрез мобилните приложения Google News и Google Discover. Услугата всъщност е отделен канал, който се поддържа от Google и включва най-различни статии видеа. При кликването върху някой откъс в този канал, потребителите ще бъдат препращани към сайта на издателя, където могат да се запознаят с цялото съдържание на една или друга статия.

„Google News Showcase е нашият нов проект за използването на нови продукти и за лицензирането на новини в рамките на който ще работим с местните, с националните и с независимите издатели на Великобритания“ – заяви Ронън Харрис (Ronan Harris), вицепрезидент на Google за Великобритания и Ирландия.

Към днешен ден в рамките на проекта Google News Showcase интернет гигантът е сключил договор с 450 новинарски издания от целия свят. Новата онлайн услуга вече работи в Австралия, Германия, Бразилия, Канада, Франция, Япония и Аржентина.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари