Google ще поддържа Chrome за Windows 7 минимум до средата на 2021 година

7
1242

В деня на излизането на януарските кумулативни обновявания Microsoft ще спре поддръжката на Windows 7. Операционната система ще спре да получава обновявания по безопасността и ъпдейти за нов хардуер, но като цяло ще продължи да работи нормално.

Далеч по-важно е кои приложения ще продължат да работят с Windows 7. Преди време потребителите се отказаха от Windows ХР не заради липсата на обновявания, а поради това че редица важни приложения спряха да работят, и нямаше драйвери за новия хардуер и съвременните устройства. Вече на практика няма начин да бъдат накарани да работят в средата на остарялата вече Windows ХР съвременните браузъри и най-новия хардуер. Очевидно е, че Windows 7 ще има същата участ, но ще мине известно време преди разработчиците да престанат да предлагат версии на своите продукти за Windows 7.

По този повод Google заяви, че възнамерява да обновява Chrome за Windows 7 минимум 18 месеца след приключване поддръжката на тази операционна система. А това означава, че най-популярният в света браузър ще получава съответните обновявания, нови функции, ъпдейти и пачове по безопасността минимум до 15 юли 2021 година.

18 месеца поддръжка на Google Chrome означава и активна поддръжка на Chromium за Windows 7, а това означава, че и Microsoft ще може да обновява Edge за Windows 7.

Интересно е, че новата версия на Chrome излиза точно в деня, когато приключва поддръжката на Windows 7.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Хром?Сериозно?Значи има по-идиоти от мен щом суркат тази глупост.

На кого му пука?!?
На кого му пука?!?

С Win 7 вече работят само интелиегнтните потребители. Които никога няма да се набутат да си инсталират спайуера Chrome при наличие на алтернативни браузъри като Opera и Vivaldi, базирани на същото ядро.

Опер
Опер

Опера беше алтернатива ,докато не я купиха китайците…

На кого му пука?!?
На кого му пука?!?

Но пък Vivaldi си остава най-добрият браузър в момента.

the professor
the professor

всичко що е chomium базирано (opera и vivaldi също са хромиум базирани) е spyware… забележи че в никой браузър базиран на хромиум няма опция да зачисти кукитата при затваряне… няма и добавка която да го прави…

kuroyad
kuroyad

професоре, има такъв браузър -brave

И за какво ти е такава опция, профе?
И за какво ти е такава опция, профе?

Като имаш комбинация от клавиши Ctrl/Shift/Del, след което е въпрос на два клика да си изчистиш всички бисквитки в браузъра Vivaldi.