Google ще показва медицински съвети и информация в Knowledge Graph

0
24

Google потвърди слуховете, че възнамерява да включи в резултатите от търсенията фактологично проверени медицински съвети.

В следващите дни се очаква интернет гиганта да включи медицински и съвети и ръководство за всеки, който търси в търсачката на Google съвет за често срещащи се здравни проблеми. Освен това в резултатите ще се откриват и данни за симптоми и конкретно лечение, като преди това информацията ще минава надлежна проверка, обявяват от Google в публикация в блога на компанията.

Google посочват, че едно от всеки 20 търсения е свързано с някакъв здравен проблем, и отдавна много хора са настоявали за появата в търсенията на връзки към надеждна и релевантна информация. Тази информация ще бъде показвана в Knowledge Graph полето, което се появява (като каре от дясно на основната колона с резултати от търсенията) при показване на резултатите от някои търсения.

„Заедно с доктори и медицински работници, ние работихме, за съберем, организираме внимателно прегледаме информацията, която е нужно да бъде показана. Всички събрани факти представят действително знание, което идва от доктори и висококвалифицирани медицински курсове, които могат да се намерят в Мрежата, а данните са проверени от доктори, Google и клиниката „Mayo Clinic“ за достоверност“, обяснява в публикацията от вчера Прем Рамасвам, продуктов мениджър към Google.

Осигуряваните данни ще са насочени към предоставянето на базисна информация относно това, дали дадени медицински състояния могат да доведат до фатален край, заразяване и др., като от Google подчертават изрично, че тези ръководства не трябва да се използват вместо търсенето на съвет или прегледа от вашия доктор. „Надяваме се, че това ще ви помогне при вземането на решения да си помогнете за вашето заболяване посредством получаване на информация за най-общите състояния“, пишат от Google.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за