Google ще показва още повече реклама в мобилните устройства

28
1167

Google обяви, че съвсем скоро в мобилните устройства, работещи по управлението на операционните системи Android и iOS ще се показва повече реклама. Интернет гигантът счита, че по този начин действа в интерес на потребителите и това нововъведение ще опрости търсенето на услуги и стоки, които искат да закупят.

До края на тази година за всички рекламодатели от целия свят ще бъде разгърнат новия формат Discovery за публикуването на рекламни обяви. Това е нов начин за привличане вниманието на потребителите по време на търсенето в Глобалната мрежа. Ще бъде въведена интерактивна галерия, която дава възможност за по-подробно разглеждане на максимум осем рекламни обяви. По този начин, когато потребителите търсят нещо конкретно, по-лесно ще намират необходимото.

„Съчетавайки използването на интернет търсачката с интерактивен визуален вид, рекламата в новия формат ще направи информацията за вашия бранд по-достъпна. Нашите тестове показаха, че Discovery осигурява с 25% повече взаимодействие“ – съобщи Google.

Освен това, реклами ще се появят и в главната страница на Google за мобилни устройства. Интернет гигантът допълва, че планира да започне да показва Showcase Shopping рекламите в своите онлайн услуги, първоначално в Google Images, YouTube и в новинарската си емисия. Очаква се по-късно реклами да се появят и в останалите услуги на компанията.

28
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
20 Отговори на коментарите
18 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
20 Автори на коментарите
Western CivilizationbluewaterLudludSSDDthe professor Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Гадьо
Гадьо

Root и AdAway и проблема е решен.

да, ама не
да, ама не

Рутваш и се прощаваш с банкиране и криптопортфейли на смарта си

Майстот Тричко
Майстот Тричко

Нищо като подобно. С root-нат телефон съм и такива проложения си работят без грижи(предвид факта че ползвам мобилно банкиране и 3 крипто портфейла)

асасд
асасд

Ползвай си. Все накой ден ще плачеш 🙂

Майстор Тричко
Майстор Тричко

Предвид факта, че се ровя на дълбоко из Android-a от както беше актуален Cupcake, шанса да изрева клони към нула. Като знаеш как да си конфигурираш нещата и да се предпазиш, няма от какво да се притесняяваш

змей
змей

до @да, ама не

Рутвай с каквото трябва, защото така поставен, постът ти изглежда като дезинформация! Magisk e това, от което се нуждаеш, скрива руута от чувствителните приложения.

Успех!

Western Civilization
Western Civilization

Дезинформационните кампании на Китай и Русия за ползването на root в Андроид и други никога не спират да ме учудват.

https://www.vice.com/en_us/article/qkvygp/this-iphone-malware-stole-225000-passwords-from-jailbroken-phones

Змей
Змей

Western Civilization

1 – Не пропускай да си пиеш хаповете никога повече
2 – Ограмоти се малко повече
3 – Чак след това коментирай в техно форуми

Успех!

Western Civilization
Western Civilization

Мнозинството от популярни jailbreak и root решение и нелегалните приложения, които нарушават редица законови правила /като блокерите от ниско ниво на реклами/ са докарали на руски, китайски и други автори тонове пари защото са крали пари за онлайн банкирания, портфейли, лични данни за социален инжинеринг, криптовалути и други. Какво повече трябва да се ограмотява човек за да разбере, че руските и китайски криминални групи промотират тези решения в лична изгода?

Гадьо
Гадьо

Тогава има и друг вариант. Домашен интернет с публично ип и рутер с линукс. Правиш го vpn сървър, слагаш му един скрипт да филтрира по същия начин рекламите както AdAway и си връзваш телефона към рутера в къщи по vpn. Резултата е същия – няма реклами!

Леле
Леле

Не мисля, че разбираш как G discovery работи, това е in-app решение, няма код да го диференцираш. Нещо като Фейсбук рекламата, ще е напълно native.

Гадьо
Гадьо

Така е, не съм програмист. Предполагам както в момента е youtube приложението, там номера не минава. В този случай, ще ги ползвам през браузъра, там все още се филтрират. 🙂

Ебачев
Ебачев

Native реклами??? ГНУССС!!

асасд
асасд

Добре, че има Adblocker и за телефони.

Моят интерес е да не виждам (по възможност никакви) реклами.
Не се интересувам от реклами, и само дразнят.
Един качествен продукт няма нужда от реклама.

Някой да е виждал реклама на Ferrari?

mmmm
mmmm

Ти можеш ли да си позволиш Ферари за да ти го рекламират ? Имаш ли членство във Ферари ?

змей
змей

Всъщност, имат. Просто не си таргет 🙂

bobi
bobi

а ако не ти показват реклами, ще плащаш ли на чичко Гугъл всеки месец някаква такса? Щото то е ясно, че рекламите дразнят, но някой трябва да плаща все пак за всички тия безплатни услуги..

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

ако неискаш никакви реклами си инсталирай NoRoot Firewall, от заглавието ти става ясно че няма нужда да ти е рутнат тела, след инсталирането трябва малко да го конфигурираш може би ще ти е малко некомфортно първия ден (ако нямаш опит) аз го ползвам от поне 5 годинии не съм виждал реклами на нито една апликация а моите всички са безплатни, препоръчвам ти да блокираш и порта 80 както и *.1e100.net:* това е мрежата на гугъл и от там ти сервират рекламите според потребителя.

pix3l
pix3l

Не в Android, а в своите приложения… това да не ви е xiaomi.

Miroslav
Miroslav

Благодарим на Kaldata и A1 за възможността на безплатни МВ срещу реклама. Кратки, ненатрапчиви и си заслужават!

Оня
Оня

Как не можаха да създадат приложение/търсачка само за рекламни продукти?
А ни принуждават да гледаме излишни неща, когато не ни трябват. Разбирам у другият довод. Но нека напомня, че заради рекламни блокове много филми и различни предавания остават недогледани от зрители, които по принцип ги интересува това. Просто започва рекламният блок и човекът цъка дистанционното.

Време е според мен изцяло да се промени начинът на представяне на реклама в света въобще !!!

the professor
the professor

ми търсачката duck-duck-go заменя google, браузърът chrome се спира и се инсталира firefox и проблемът пак се решава…

Western Civilization
Western Civilization

Firefox събират множество данни за теб и имат договор с Гугъл също. Пусни си един маршрутизатор и ще видиш, че дори поддомейните ги кръщават с telemetry.*.mozilla.org и т.н.

SSDD
SSDD

Brave browser….

Western Civilization
Western Civilization

Който ти продава личните данни на трети страни в замяна на това да ти предложи функционалност с third party addons. Това е най-големият скам, продаваш сигурност в името на следене. Нещо като antispyware софтуера за Уиндоус, който иска да праща статистически данни обратно на раработчика за това как ползваш системата си.

Ludlud
Ludlud

Тва е начин на печалба
Влизаш в разни сайтове посещаваш места и после на база на тая информация ти пуска реклами във използваните приложения от тебе със подобни продукти ти се връзваш купуваш ги те с тея пари инвестират в още повече реклами и по начесто. Накратко всички печелят без крайният потребител К*Р за нас 😀

bluewater
bluewater

Не е печалба. Тъпо е! Инцидентно търсиш определен продукт поради някакви косвени причини. И по две три седмици после гледаш реклами на същата стока. Цъкай си колкото искаш че рекламата е неуместна или че се повтаря.

Western Civilization
Western Civilization

Ако си мислиш, че се събират само на базата на това къде влизаш, жестоко грешиш. В ИоТ това, което говориш в колата си ще бъде ползвано за профилиране на собственика за да може като се върнеш у вас, телевизорът ти да показва реклами базирани на това.