Google ще показва още повече реклама в мобилните устройства

28
1258

Google обяви, че съвсем скоро в мобилните устройства, работещи по управлението на операционните системи Android и iOS ще се показва повече реклама. Интернет гигантът счита, че по този начин действа в интерес на потребителите и това нововъведение ще опрости търсенето на услуги и стоки, които искат да закупят.

До края на тази година за всички рекламодатели от целия свят ще бъде разгърнат новия формат Discovery за публикуването на рекламни обяви. Това е нов начин за привличане вниманието на потребителите по време на търсенето в Глобалната мрежа. Ще бъде въведена интерактивна галерия, която дава възможност за по-подробно разглеждане на максимум осем рекламни обяви. По този начин, когато потребителите търсят нещо конкретно, по-лесно ще намират необходимото.

„Съчетавайки използването на интернет търсачката с интерактивен визуален вид, рекламата в новия формат ще направи информацията за вашия бранд по-достъпна. Нашите тестове показаха, че Discovery осигурява с 25% повече взаимодействие“ – съобщи Google.

Освен това, реклами ще се появят и в главната страница на Google за мобилни устройства. Интернет гигантът допълва, че планира да започне да показва Showcase Shopping рекламите в своите онлайн услуги, първоначално в Google Images, YouTube и в новинарската си емисия. Очаква се по-късно реклами да се появят и в останалите услуги на компанията.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
28 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари