Google ще показва туитовете в резултатите от търсенето

0
24

Още през първата половина на тази година записите от социалната мрежа Twitter отново ще се появят в резултатите, показвани от търсачката на Google, веднага щом бъдат публикувани. Двете компании са сключили договор за съвместно сътрудничество, според който Туитър ще подава информация към Google, а Google ще осигурява дисково пространство за нуждите на Twitter.

Bloomberg съобщи, че тази стъпка е още един опит на генералния директор на Туитър Дик Костоло да осигури по-голям ръст на тази социална мрежа, която вече има 284 милиона потребители. През 2014 година се наблюдаваше спад в растежа на броя на Twitter-потребителите и появяващите се нови туитове в резултатите от търсенето трябва да увеличи техния брой. Костоло счита, че по този начин туитовете ще могат да се виждат от много повече чуждестранни потребители и по такъв начн ще се повишат доходите от реклами.

Тази функционалност работеше от 2009 до 2011 година, след което Google се отказа от нея и представи своята социална услуга Google+, която трябваше да намали влиянието на Twitter и Facebook. Предишният ръководител на Google+ бе освободен през април миналата година, но самата платформа остана и сега Google я позиционира не като социална мрежа, а като именно като платформа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари