Google ще предлага абонаментна услуга за отпечатване на снимки

0
214

Google ще предложи месечна абонаментна услуга, която ще подбира най-добрите ваши снимки, качени в приложението Google Photos и ще ги отпечатва, а след това те ще бъдат доставяни директно до вашия дом – един нов начин да запазите вашите „най-добри спомени“, опредметени върху добрата стара хартия. Ще се предлага и възможност покритието на снимките да бъда от матова или гланцова хартия и дали да имат магнитно покритие от задната страна, подобно на магнитите за хладилник.

Новата услуга бе забелязана от технологичния портал 9to5Google, като според информацията, услугата ще струва 7,99 долара на месец, като в тази цена влиза разпечатването на 10 снимки с размер 4 на 6 инча на бяла матирана хартия, доставяни директно до дома ви.

Google ще използва инструмент с изкуствен интелект (Al), за да подбере кои ваши 10 снимки са най-добрите от месеца, но потребителите ще могат да избират и кои от тях да влизат в подбора – снимки на хора, домашни любимци, пейзажи или „по малко от всичко“.

Можете да промените предпочитанията си по всяко време, ако усетите, че получавате твърде много снимки на кучето ви или твърде много снимки на планини, които сте фотографирали, но не виждате себе си на тях.

Ограничено предлагане

Google описва абонаментната си услуга като „експериментална програма“ и засега тя ще бъде достъпна само в САЩ, като към момента липсва информация кога и дали ще бъде предлагана по-широко.

Освен това, не всички американски потребители ще имат възможност да се възползват от услугата. Тя ще бъде представена само на избрани такива, които ще видят банер с надпис „поканен сте за изпробване на новата месечна абонаментна услуга за отпечатване на снимки“ в приложението Google Photos.

Макар и услугата да е нова, всъщност нещо подобно се предлага и към момента, при това от години. Можете да получите разпечатка на всичко – от големи постери и платна до фото книги от изображения, съхранявани в Google Photos с няколко кликвания или докосвания. Но разбира се, трябва да намерите частен доставчик на печатни услуги за целта. Това е първият път, когато Google предлага изпълнение от „А до Я“ с принтиране и доставяне до дома, като във формулата се намесва и изкуственият интелект.

Тази нова месечна абонаментна услуга ще помогне на Google да генерира допълнителни приходи от своето приложение за съхраняване на снимки, които на практика повечето потребители използват напълно безплатно с известни ограничения – това може би е една от причините да смятаме, че услугата няма да остане в пробна фаза още дълго и ще стане достъпна за повече потребители.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари