Google ще предложи най-популярните приложения за 10 цента

3
34

Google стартира нова кампания, целта на която ще е да привлече повече потребители към Android Market. Софтуерният гигант ще представи няколко от най-популярните приложения за смартфони и таблети на цената от $0,10 през следващите десет дни. Причината за новата промоция е фактът, че скоро Google ще отбележат 10 -милиардното изтеглено приложение от онлайн магазина и това се очаква да се случи именно по време на кампанията.

Apple подходиха по малко по-различен начин, когато App Store беше на път да продаде 10-милиардното си приложение. Тогава компанията съобщи, че потребителят оказал се притежател на конкретното приложение ще получи ваучер за пазаруване от магазина на стойност $10 000, което накара продажбите в App Store да стигнат небесата, докато в края на януари Apple достигна заветната цифра. По същото време магазинът постави рекорд за изтеглени приложения- 15 млрд. за седем месеца.

Промоцията на Google ще включва десетте най-популярни приложения сред потребителите- тези с най-висок рейтинг и най-често продаваните в Android Market. Тук попадат SoungHound, Asphalt 6, Minecraft, Swiftkey, Endomondo, Great Little War Game, SketchBook Mobile, Fieldrunners HD, Color&Draw for kids и Paper Camera. Компанията ще оповести скоро и редът, по който ще подреди приложенията по време на дните от десетдневната кампания.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари