Google ще продават хардуера си в самостоятелни магазини?

0
31

В медийното пространство се понесе слух, че Google, подобно на Apple или Microsoft, планират да отворят самостоятелни магазини, в които да продават техниката си. Целта на това начинание е да се изтъкнат преимуществата на продуктите на интернет гиганта спрямо всички останали продукти на пазара.

Тази формула е добре изпитана от Apple, които от край време продават продуктите си в многобройни магазини по цял свят. „Физическите“ магазини не само позволяват на потребителите да тестват техниката на място, но и показват конкретния продукт в една много по-естетически изпипана среда. Както пишат в ArsTechnica: „В магазин за техника iPad е просто един черен таблет сред купчина други черни таблети. В магазин на Apple iPad си е iPad.“

Microsoft също последваха примера на Apple и наскоро дори се разчу, че планират да отворят още магазини в Щатите, в които да продават различни настолни и мобилни устройства с Windows, както и собствената им линия таблети Surface. Ако и Google направят същото, те биха събрали на едно място различни устройства с Android или Chrome, демонстрирайки по много по-ефикасен начин преимуществата на двете платформи.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари