fbpx
10 C
София

Google ще работи за приоритизиране на реалните бизнес ревюта и ресурси

Най-четени

Google обяви, че планира да въведе поредица от промени в търсачката си, които имат за цел да се справят с проблема с кликбейт заглавията и да подобрят уместността на резултатите от търсенето, като дават приоритет на оригиналните и автентични материали пред кликбейт информацията, която се публикува и рециклира от множество сайтове, с цел да обслужи някаква дезинформационна или PR кампания.

Две са промените, които компанията ще въведе в търсачката си през следващите седмици, както става ясно от публикация в официалния ѝ блог.

„Знаем, че потребителите не намират едно съдържание за полезно, ако то е предназначено да привлича кликвания, а не да информира читателите и да носи стойностна информация. Така че от следващата седмица англоезичните потребители на услугите ни в световен мащаб ще се радват на поредица от подобрения в работата на търсачката, които ще ги улеснят да достигат по-бързо до по-качествена и по-релевантна на техните търсения информация. Тези промени ще бъдат насочени и към това да подпомогнат гарантирането, че неавтентичното и нискокачественото съдържание няма да се класира високо в резултатите от търсенето, особено когато става въпрос за онлайн образователни материали, развлечения, информация за пазаруване и технологични продукти.“

Обща актуализация на класирането при търсене, наречена „Актуализация на полезното съдържание“, ще започне да се разпространява глобално за потребители на английски език в понеделник, 22 август, според информацията от представителя на Google Дженифър Куц.

Втората актуализация, която компанията ще въведе, „планира да направи още по-лесно намирането на висококачествени и достоверни рецензии за бизнеси, места за забавление и посещение и други“. Технологичният гигант обича да прави често промени по алгоритмите и правилата, на база на които класира в резултатите ревютата и рецензиите на бизнеси, стоки и услуги, като последните големи промени в платформата бяха през март тази година и през декември 2021 г.

Така изглежда, че Google планира да въведе инструменти, които не само ще ограничат разпространението и достигането до дезинформационно съдържание, фалшиви новини и тенденциозни материали, които по-скоро обслужват нечии комуникационни цели, отколкото да имат за задача да информират потребителя и да му предоставят качествено съдържание, но и ще атакува фалшивите ревюта на продукти, услуги и компании, като ще въведе интелигентни инструменти за разпознаване и по-високо класиране на ревютата, които имат надеждни маркери за автентичност и достоверност.

Припомняме, че преди известно време Reddit пусна собствен инструмент за филтриране на безполезните и неавтентични уеб ресурси, който помага на потребителите да отсеят нискокачествените публикации от тези, които съдържат истинна информация и предлагат качествено съдържание.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини