Google ще се занимава и с телевизия

0
26

Google ще използва своята популярна интернет технология за търсене на информация и образи, излъчвани по телевизията, продължавайки опитите си за разрастване отвъд Мрежата.

Компанията планира да представи новата си услуга за търсене на видео във вторник, като отделна от нейната водеща услуга за търсене.

От миналият месец, когато започна сортирането на информацията за новата услуга, от Google са индексирали програмите на американските телевизии ABC, PBS, Fox News и C-SPAN.

Телевизионият продукт отразява последните опити на Google за по-добро управление на масата от информация, която не се съхранява в интернет страници. Компанията наскоро осигури сканирането на милиони книги от най-големите библиотеки, прибавяйки ги към своята услуга за търсене. Тя предлага също програма за търсене на материали записани на компютърния хард диск.

От конкурентната търсачка Yahoo също правят опити с продукт, който търси видео за онлайн гледане. Надявайки се да осуети навлизането на Google в този сегмент, Yahoo планира да представи подобна услуга днес.

Google не възнамерява да използва търсенето на телевизионна информация като средство за изобразяване на текстова реклама, която е един от основните източници на приходи на компанията.

Източник: Econ.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари