Съвсем скоро в САЩ може да се появи град, изцяло принадлежащ на корпорацията Google. Холдингът Alphabet, по-голямата част от който всъщност е Google, пристъпи към изкупуването на огромен поземлен участък от град Сан Хосе, за да построи свой кампус с площ 60 хектара, в който ще има както офиси, така и домове за служителите.

Заедно с построяването на гигантския кампус-град, Google възнамерява да превърне един от районите на града в грамаден транспортен възел. В резултат от това, интернет гигантът ще осигури на града допълнителни 20 000 работни места и допълнителни около 3 000 жилищни помещения.

Градският съвет на Сан Хосе в средата на тази седмица с мнозинство от гласове одобри продажбата на 16 поземлени участъка, които досега бяха собственост на града. Сделката бе лично одобрена от кмета и заместник кмета на Сан Хосе. По този начин, амбициозният план на Google, явно ще бъде изпълнен.

Градските власти считат, че това ще се отрази много добре на Сан Хосе: ще се развие бизнесът, транспортните компании ще се увеличат и ще генерират печалба, очакват се промени и подобрения в архитектурата и дори екологията.

Има и хора, които не харесват наполеоновските планове на IT гиганта и са обезпокоени, че „Градът на Google“ може да наруши техните права.

Но вече се появиха „инвеститори“, които масово започнаха да изкупуват наличната недвижима собственост в, и около града. Вече е закупено недвижимо имущество за $130 милиона.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
Анонимен2221nonameAxOxСветльо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Сципион Африкански
Сципион Африкански

Местните жители с право се страхуват че ще бъдат нарушени техните
граждански права, защото всеки един от тях който не ще бъде „пряко или
косвено“ свързан с Корпорацията, ще стане излишен!
Него ще го сполети съдбата на аборигените … местното население на Австралия !

Светльо
Светльо

Вярно е. Ухилените юпита и гийкове ще им донесат тих икономически геноцид – околните наеми и цени ще скочат неколкократно. Всеки нормално преживяващ човек ще бъде докаран до просешка тояга.

AxOx
AxOx

Сега е времето някой да почне да купува земя там….
Нека apple , Microsoft, Facebook почнат да купуват земята та Google ще претижава само парчета земя 🙂

noname
noname

тва ми напомня на Racoon City на ъмбрела корпорейшън.

Анонимен
Анонимен

Ми не съвсем, това е типичен бидонвил, талашитено картонените бараки, наредени като консерви на щанд, нещо което краварите от класата, която е съвсем малко над бездомниците, наричат „home“.

2221
2221

Като НЕвърви it
почваш да строиш.