Google, Apple и Facebook са най-желаните работодатели

0
43

Проучване на анализаторите и журналистите от консултантската фирма Universum разкриха факт, който най-вероятно няма да учуди никого – почти всеки наскоро завършил висшето си образование млад специалист предпочита да работи за известна и вече изявила се влиятелна компания от технологичната индустрия. Изследването, същевременно, показва, че най-желаните работодатели са лидерите в IT сектора – Google и Apple.

В проучването на Universum взимат участие близо 6700 млади професионалисти. Част от тях вече са започнали развитието на кариерата си, други – са тепърва излезли от елитни университети от цял свят. Приблизително 20% от анкетираните новоизлюпени таланти посочват Google като най-атрактивните работодатели, за които с радост биха работили. На второ място в класацията за най-желани работодатели се нарежда конкурентите на интернет търсачката – Apple. Около 13% от участниците в проучването на Universum не скриха желанието си да станат част от екипа на създателите на iPhone и iPad устройствата. Третото място също е отредено за компания от IT индустрията. Според резултатите на консултантската фирма 9% от младите професионалисти смятат Facebook за най-привлекателната компания за стартиране на кариера и развитие.

За сега липсва какъвто и да е коментар от Google, Apple и Facebook във връзка с проучването на Universum. Със сигурност обаче резултатите от изследването на консултантската фирма може само да радва трите безспорни лидери в IT индустрията. Позитивната оценка на младите таланти винаги е била търсена от Google, Apple и Facebook.

Другите посочени отговори на въпроса за най-желан работодател от младите професионалисти са ФБР, Walt Disney, Amazon, Sony, Microsoft и ЦРУ. Като общо заключение Universum споделят своето наблюдение, че младежите по никакъв начин не се боят от стресова и напрегната работа в динамична и постоянно развиваща се среда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за