По време на събитието Digital News Initiative Summit в Амстердам, Google обяви грандиозните си планове по отношение на виртуалния помощник Assistant.

Тази година интернет гигантът възнамерява съществено да разшири възможностите на гласовия асистент и да разпространи услугата в десетки нови страни. По-конкретно, до края на тази година Google Assistant ще научи 17 нови езика – повечето езици на Западна Европа, арабски, руски, холандски и други. По този начин, общият брой страни с поддръжката на Google Assistant ще стане 52.

Слайдът дава дава нагледна представа за разширената география на гласовия асистент. Държавите, в които тази услуга работи или ще бъде поддържан, са оцветени със син цвят. Според това малко некачествено изображения, България не е включена в тази вълна на разширена поддръжка, но може би при следващата вълна ще се появи пълноценна поддръжка на български език.

Към днешен ден Google Assistant официално се поддържа само в 14 държави и знае десет езика: английски, японски, индонезийски, френски, италиански, германски, хинди, корейски, португалски и испански.

Интернет гигантът не публикува списъка със всички нови държави, в които ще се появи поддръжката на виртуалния помощник Google Assistant.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари