fbpx
15.8 C
София

Google Chat добавя предупредителни банери за фишинг атаки

Най-четени

Google Chat замени познатото ни приложение за бърза комуникация Hangouts, като вече ще показва банери, които предупреждават потребителите за потенциални фишинг атаки и злонамерен софтуер, които могат да им бъдат изпращани в кореспонденцията, заявиха този четвъртък от Google. Това надграждане на функциите на приложението е най-новото разширение на опитите на компанията да предотврати фишинг атаките и да повиши сигурността на потребителите си.

По време на тазгодишното издание на конференцията на Google за разработчици, озаглавена „Google I/O”, компанията обсъди някои нови мерки за сигурност, които ще започне да прилага, за да подобри безопасността на потребителите, като в това число въвежда и редица нови предупреждения за потенциални проблеми със сигурността и предлага препоръки за отстраняването им. Google също така изложи и други нови мерки за сигурност, като двуфакторно удостоверяване за достъп до кореспонденцията, персонализиране на рекламите и повече сигурност на данните.

Новите банери на Google, които предупреждават за фишинг и други кибер заплахи, се появиха за първи път в пощата Gmail и в акаунтите в Workspace, като различни технологични експерти и анализатори показват, че услугата има висока точност и предупреждава потребителите за голям набор от заплахи, въпреки че не винаги успява да се справи с имейли, които са написани на езици, различни от английския, както и при които не са следвани обичайните „правила“ за разпространение на фишинг, а именно най-често използваните стратегии за имейл spoofing, специфичната конфигурация на мейл сървърите, специфичните начини за генериране на имената на имейлите, от които се изпращат фишинг писмата и други подобни.

От Google заявиха в края на месец април, че предстои да разширят показването на тези предупредителни банери и до услугата Google Docs, където ще предупреждава потребителите, когато са отворили документи, съдържащи фишинг или други препратки към злонамерен софтуер. Така постепенно този вид предупреждения ще бъдат разширени и до останалите приложения от гамата Google Workspace като Документи, Таблици, Презентации и Чертежи, за да предупреждават потребителите за злонамерено съдържание във всякакви документи.

Новите предупреждения в Google Chat предстои да бъдат въведени през следващата седмица, като те ще бъдат достъпни за всички акаунти в Google Workspace и всички индивидуални Google акаунти. Така изглежда, че Google добавя тази нова функция за сигурност като базисно достъпна в продуктите си. Припомняме, че компанията през последните няколко месеца добави редица интересни функционалности, които целят да подобрят сигурността на потребителите, но повечето от тях бяха достъпни за потребителите на платените абонаменти на Google Workspace и други корпоративни акаунти, а безплатните акаунти нямаха достъп до тях.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новинаAshampoo Snap 14.0.4 Final
Следваща новинаHugin 2021.0.0 Final
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини