Google Chrome вече дава възможност за изпращане на линкове към синхронизираните устройства

0
744

Google представи поредното обновяване на уеб браузъра Chrome 77 за операционните системи Windows, Linux, Mac, Android и iOS. За някои от тях ъпдейтът пристигна по-рано, а тази нощ бяха представени обновяванията за всички операционни системи. Освен редицата визуално промени, реализирани са и няколко полезни функционални подобрения.

В контекстното меню на страницата, линка и адресния ред е добавена опцията Send to your devices, даваща възможност за бързо изпращане на препратка към всяко едно от другите синхронизирани към Google акаунта компютърни устройства. При получаването на това съобщение, на екрана на съответното устройства се появява уведомление за отварянето на изпратения линк.

В Chrome за iOS преди прехода по тази препратка се появява и малка подсказка. Новата възможност вече излезе за версиите на Chrome за Windows, Android, Linux и iOS, но при macOS тя засега не е задействана.

По принцип Chrome отдавна поддържа възможността за отваряне на последните раздели чрез Chrome Sync, но новата функция прави този процес много бърз и много удобен.

Друга по-забележима промяна в Chrome 77 е новият индикатор за зареждането на уеб страницата. Новата анимация показва процеса на зареждане във вид на въртяща се окръжност, в центъра на която е поставено малкото лого на сайта. Това е интересен и полезен индикатор, показващ степента на зареждане на страниците.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за