Google Chrome вече може автоматично да добавя субтитри към произволно видео в реално време

0
1112

По време на миналогодишното събитие Google I/O интернет гигантът анонсира нови функции за Android, една от които бе Live Caption. С помощта на тази функционалност мобилното устройство разпознава речта в произволно видео и автоматично добавя субтитри към него, като всички става в реално време. През месец октомври тази функция бе вградена в смартфоните Pixel 4, а по-късно и в други мобилни устройства.

Сега Live Caption може да се използва и в десктоп компютрите, благодарение на уеб браузъра Chrome. Експертите на интернет портала Techdows обърбаха внимание, че в настройките на бета версията на Chrome Canary се е появил флаг за активирането на тази функция. Live Caption е вградена в новите компилации на браузъра, считано от версия 84.0.4136.2 и нагоре. Самият флаг също се нарича Live Caption и неговото вдигане активира тази функция.

Google отдавна предлага възможност за автоматично създаване на субтитри в YouTube, но сега Live Caption генерира титри в произволни видеа, които се гледат в Chrome.

Тази функция може да се окаже много полезна за хора с увреден слух, както и за по-лесното изучаване на чужд език.

Да отбележим, че в Android се поддържа само английски език и в Chrome явно ще бъде същото, но в бъдеще се очаква Google да добави още езици.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари