fbpx
-1.4 C
София

Google Chrome вече открива озвучени раздели

Най-четени

Качествената реклама често престава да бъде маркетингов инструмент и се превръща в изкуство. A лошата и прекалено натрапчивата не предизвиква нищо друго, освен раздразнение, освен това, понякога не е толкова лесно да се отървем от нея. Когато потребителят отвори няколко раздела в браузъра, на някои от тях може да присъства банер с включено аудио или дори видео.

Решение на дадения проблем предлага компания Google, чийто браузър Chrome е получил нова функция, може би най-важната през последните години. В бета версията на Chrome 32 вече са налични индикатори, показващи, че даденият раздел съдържа елемент, издаващ звук, независимо дали това е видео, аудио или друг компонент.
 
Индикаторът за звук се обозначава в браузера с иконка на високоговорител, разположена непосредствено до „кръстчето“ – бутонът за затваряне на раздела. В Chrome 32 са предвидени още два вида индикатори. Иконката с червена точка показва кой от разделите в настоящия момент е свързан с уеб камерата, а иконката с екран на телевизор – че разделът транслира изображението на телевизора чрез Chromecast.

Разработчикът е усъвършенствал и някои от механизмите за безопасност и е обновил приложението за работа с „новия интерфейс“ (Metro) на Windows 8.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини