За борбата с нежелания скрит добив на цифрова валута чрез вмъкване на специални скриптове в уеб страниците се използват два основни метода: инсталиране на нова антивирусна програма или специално приложение, спиращо добива на криптовалута чрез уеб-браузъра на потребителите, като например AdBlock, а вторият – чрез цялостно изключване на JavaScript в настройките на браузъра.

Сега се появиха данни, че Google възнамерява да вгради защитен механизъм срещу добив на криптовалута, директно в своя браузър. Засега тази информация не е официално потвърдена.

Концепцията за подобна защита бе спомената от специалиста на Google Оян Уафи, която я обсъди на популярен форум за Chromium разработчици. „Ако уеб-сайтът използва повече от определени хх% процесорни ресурси в продължение на yy секунди, то в този случай изолираме уеб-страницата в режим на икономия на енергия, а на потребителя изпращаме съобщение, което му дава възможност да изключи този икономичен режим. Ако разделът в икономичния режим не е активен, прекратяваме изпълнението на каквито и да е процеси в него. Можем да изберем xx и yy например 100% и 60 секунди. Този метод би предпазил браузъра, ако в страницата има скрипт за добив на цифрова валута„.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Google Chrome се очаква да има защита от скрит добив на цифрова валута"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   нови | стари | оценка