За борбата с нежелания скрит добив на цифрова валута чрез вмъкване на специални скриптове в уеб страниците се използват два основни метода: инсталиране на нова антивирусна програма или специално приложение, спиращо добива на криптовалута чрез уеб-браузъра на потребителите, като например AdBlock, а вторият – чрез цялостно изключване на JavaScript в настройките на браузъра.

Сега се появиха данни, че Google възнамерява да вгради защитен механизъм срещу добив на криптовалута, директно в своя браузър. Засега тази информация не е официално потвърдена.

Концепцията за подобна защита бе спомената от специалиста на Google Оян Уафи, която я обсъди на популярен форум за Chromium разработчици. „Ако уеб-сайтът използва повече от определени хх% процесорни ресурси в продължение на yy секунди, то в този случай изолираме уеб-страницата в режим на икономия на енергия, а на потребителя изпращаме съобщение, което му дава възможност да изключи този икономичен режим. Ако разделът в икономичния режим не е активен, прекратяваме изпълнението на каквито и да е процеси в него. Можем да изберем xx и yy например 100% и 60 секунди. Този метод би предпазил браузъра, ако в страницата има скрипт за добив на цифрова валута„.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
СпироInvocation Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Invocation
Invocation

Пробвах в blitz.bg , там процесора ми се товари едно 60% само като съм влязъл в сайта (за сравнение други сайтове, натоварват не повече от 8-9%) Със старата версия на хрома си товари 60-70% Блица, след актуализиране до последната версия на хром, натоварването падна на 0% . Направо го блокира сайта. Ако знаете други сайтове с „услуга“ крипто майнинг, кажете ги да ги пробвам.

Спиро
Спиро

Що ми изтрихте коментара бе.Баси сайта.На кого успях да накърня самучувствието за да получа подобно уважение ???