Google Chrome става много по-удобен за хората, които отварят много раздели

3
1461

Корпорацията Google продължава да усъвършенства представената през миналата година в своя фирмен браузъра Google Chrome нова функционалност за групиране на разделите.

Още от 2020 година интернет гигантът усилено работи върху повишаване удобството на работа с голям брой раздели. През месец декември миналата година за всички потребители се появи новата функция за групиране, която всъщност се забави с няколко месеца поради сложните условия, създадени от пандемията от новия коронавирус.

Поредното нововъведение, които повишава удобството за работа с групи от раздели, е възможността вече създадените групи да се запазват при затварянето на браузъра. Досега обединяването на раздели в групи не бе особено полезно, ако потребителят случайно затвори събраните с голям труд най-различни раздели в една група. При опит за повторно отваряне на тази група, информацията се оказва безвъзвратно изгубена и нямаше как да бъдат възстановени групите от раздели.

В новата тестова версия на уеб браузъра Chrome Canary вече създадените групи от раздели се запомнят и се показват в историята на посетените уеб страници. Вече е възможно възстановяването на цялата група раздели, при това те са подредени по същия начин и се възстановяват сякаш никога не са били затваряни. Отделните раздели, които не са включени в нито една група, могат както преди да се отварят от историята, независимо от възстановените или невъзстановените групи. Новата функционалност трябва да стане достъпна за всички след около един месец.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари