Франсоа Бюфор, един от създателите на уеб-браузъра Google Chrome съобщи, че неговият екип работи върху функция за изключване на звука за конкретни сайтове.

Новата функция ще работи аналогично на вече съществуващите блокировки за скриптове и изскачащи прозорци. Това ще даде възможност на потребителите да контролират, кой от сайтовете да възпроизвежда звук.

Функцията забранява възпроизвеждането на звук за избрани сайтове, докато потребителят не реши друго. Тази възможност може да бъде пробвана още сега в експерименталната версия на Chrome. Необходимо е да се кликне върху бутона Secure в лявата страна на адресния ред и от падащото меню да се избере точката Sound, откъдето ще бъде забранен звукът за конкретния уеб-сайт. Разрешаването на звука става от същото място.

Новата възможност все още се тества и не се знае, кога точно ще бъде въведена в стабилните версии на браузъра.

Много потребители препоръчаха на интернет гиганта да въведе в Google Chrome подобна опция за мобилната версия на браузъра с допълнителен контрол на вибрацията.

Apple от своя страна, възнамерява да контролира нежелателното възпроизвеждане на видео, аналогично на същата възможност във Facebook. А в macOS High Sierra браузърът Safari по подразбиране ще слага на пауза всички видеа, които се опитват да се стартират при отваряне на сайт.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари