Google Docs вече ще поддържа форматите на файловете на Microsoft Office

1
1005

Офисният комплект приложения на Microsoft засега е най-добрият вариант за създаване, преглеждане и редактиране на най-различни документи. Но не на всеки са необходими всичките функции на Microsoft Office, и не всички имат възможност и намерение да плащат месечен абонамент за облачната версия на продукта. Тези потребители обикновено използват Google Docs – една отлична безплатна алтернатива.

Въпреки че много потребители предпочитат да работят с офисната онлайн услуга на Google, форматите на осфисните документи на Microsoft си останаха най-популярни, което създава определени неудобства на потребителите на Google Docs. За редактиране, коментиране и съвместна работа с документите на Microsoft Office, оригиналните файлове се конвертират и тогава се използват в Google Docs.

За щастие, необходимостта от това конвертиране на файловете съвсем скоро ще остане в миналото. Google съобщи, че добавя вградена поддръжка на файловите формати на Word, Excel и PowerPoint в Google Docs, Sheets и Slides.

Първоначално тези промени ще са достъпни само за комерсиалните онлайн приложения на интернет гиганта, но обикновените потребители ще получат тази възможност още до края на този месец. Ще се поддържат файловите формати doc, docx, dot, xls, xlsx, xlsm, xlt, ppt, pptx, pps и pot.

Като допълнение към вградената поддръжка на файловете на Microsoft Office, интернет гигантът анонсира и възможността за създаването и съвместното редактиране на файлове чрез Dropbox Business.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари