Google анонсира нова функционалност, която още в края на този месец ще се появи в Google Drive. Това е възможността за създаването на пълен архив на всички папки от файловата система на персоналния компютър. Става възможно създаването на резервно копие не само на папката Google Drive, а и на всички останали директории в компютърната система.

Новата функция ще се появи на 28-ми юни тази година и за да може да се използва е необходимо да се инсталира приложението Backup and Sync, което има версии за персонални компютри и за Mac. По всичко личи, че тази програма ще замени както приложението Google Drive, така и Google Photos Backup. Приложението дава възможност за избор както на всякакви папки, така и на цели дискове. Приложението Backup and Sync е в състояние да засича промените в папките и автоматично да архивира само новата информация.

Засега няма информация, дали Google ще позволи синхронизацията на данните за няколко компютъра и в този случай електронният облак да се използва като посредник.

Да не забравяме, че Google предлага 15 GB безплатно дисково пространство в електронния облак, което с новата функционалност ще привършва много по-бързо. Новата възможност е особено полезна, понеже рансъмуер-заразите последно време нараснаха много.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари