fbpx
10.8 C
София

Google Drive подобрява сигурността за потребителите на Apple

Най-четени

Google добави ново подобрение в сигурността към приложението Google Drive за iOS и iPadOS. Новата функция се нарича Privacy Screen и позволява на потребителите на iPhone и iPad да гарантират сигурността на своите файлове, като използват опциите за идентификация чрез разпознаване на лицето и уникалните серийни номера на сензорите на техните устройства.

С активирането на новия режим на строга поверителност в Google Drive, достъп до файловете съхранявани във вашия Google акаунт ще бъде възможен само чрез отключване със сканиране на лицето или пръстов отпечатък. От Google казват, че това е нов начин „да защитите чувствителните си файлове от любопитни учи“, но все пак не претендират за перфектност.

За използването на Privacy Screen, Google предупреждава, че функцията „може да не защити“ някои неща, сред които търсенето на файлове чрез Siri при интеграция с Google Drive, файловете и директориите споделени с приложението Files, както и снимки и видео клипове, споделени с приложението Photos. Все пак обаче това добавя един допълнителен слой защита, който потребителите по света приветстват.

Няма много опции за конфигуриране на ек……, но една от малкото е удобната функция за конфигуриране на това след колко време след отключване достъпът да се заключва. Най-сигурната и вероятно най-досадна опция е режимът, при който заключването се активира отново веднага след като преминете към друго приложение.

Сред опциите обаче присъства възможност за настройка на заключване на 10 секунди, 1 минута или 10 минути, което ви осигурява по-голяма гъвкавост. Възможно е и това да направи животът ви по-досаден, ако бързо установите, че често превключвате от едни приложения в други и непрекъснато ще ви се налага да се идентифицирате. За да се възползвате от Privacy Screen, трябва да използвате поне версия 4.2020.18204 на Google Drive на вашия iPhone или iPad. За целта е необходимо да актуализирате до последната налична версия на приложението в маркета App Store или ако не виждате актуализация, да проверите дали вече не сте с нея, ако сте настроили приложенията ви да се актуализират автоматично.

Тази нова опция за защита в Google Drive ви осигурява сигурност, която малко приложения за облачно съхранение на файлове днес предлагат. Някои конкуренти, имат възможността за криптиране на определени файлове или директории, но този тип защита е различна и също има своите особености, макар и да се смята, че криптирането от край до край е най-надеждно.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини