Google Drive получи сериозно обновление на сигурността си

0
50


Google анонсира обновления на защитата на Google Drive, както и достигането на един милион потребителя на облачната услуга наскоро. 

Промените засягат основно бизнес потребителите, но и също така обикновените потребители чрез посрещане на изискванията на по-висок международен стандарт.
Платеният вариант на Drive ще започне да предлага разширени възможности на eDiscovery за Google Apps Vault и гъвкав контрол над данните, подобен на този, който компанията предлага за имейл и чат услугите си, като вече те важат и за данните, съхранявани в Google Drive.

Що се отнася до цялостната защита и политика по опазване на данните, компанията е изпълнила изискванията за получаването на международния стандарт ISO/IEC 27018:2014. Въпросният стандарт дава гаранции, че Google не споделя данните ви с трети страни, а вие имате пълния контрол и право да ги управлявате, както сметнете за добре, компанията се задължава да ви предоставя инструментите,с които да пренесете или изтриете данните си, когато сметнете за добре, а освен това компанията е длъжна да ви уведоми за това къде съхранява информацията ви, наред с другите изисквания, покрити в стандарта.

„Ние смятаме, че това (посрещането на изискванията на ISO/IEC 27018:2014 – б.а.) е голяма стъпка напред не само за нас, но и за индустрията като цяло. Докато регулациите и законите варират в различните държави, то принципите, изразени в стандарта са широко признати“, споделя Марк Крандъл от Google for Work на страниците на блога на компанията.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за