Google Earth вече показва как се променя Земята с течение на времето

0
911

Последствията от промените на климата и въздействието на човека върху Земята е трудно да си представим, но благодарение на сателитните снимки можем да видим по какъв начин действията на хората влияят на нашата планета в глобален мащаб. Google представи едно от най-големите през последните няколко години обновявания на онлайн услугата Google Earth. Преди време интернет гигантът ни даде възможност да гледаме света от космоса почти в реално време, а сега вече имаме възможност да видим Земята и в друго измерение – във времето. Това е обновяването Timelapse, което предлага красиви анимации, показващи промените в различните региони на планетата през последните 37 години. Клиповете могат да бъдат не само гледани но и изтегляни.

Ръководителят на Google Earth Ребека Мур (Rebecca Moore) се надява, че учените, изследователите и преподавателите от най-различните държави ще използват новите възможности на Google Earth, за да хвърлят светлина върху насъщните проблеми на планетата.

Да отбележим, че в Google Earth и преди имаше нещо подобно, само че анимациите бяха 2D. Новата 3D анимация в редица случаи дава възможност много по-реалистично да се видят реалните размери и мащаби в пространството. Така например, може да се види топенето на ледници в продължение на последните четири десетилетия и как джунглите на Амазонка отстъпват място на пътищата.

Google предлагат пет тематични екскурзии. Възможно е да се отиде в миналото и да се проследят промените в горите, градовете, източниците на енергия, да се види влиянието на глобалното затопляне и крехката красота на нашия свят.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари