Смарт очилата на Google, Glass, могат да направят своето завръщане и то като общодостъпна технология, а не като нишов бизнес продукт. Това става ясно от думите на Рик Остерлох, завеждащ хардуерното звено в Google в интервю за The Telegraph.

„Опитваме се да определим по-какъв друг начин освен телефони може да приложим добавената реалност в бъдеще. Постоянно разглеждаме различни форм фактори, отделяме доста ресурси за изследвания, но все още не сме готови с твърд анонс. Ще отнеме време на технологията да узрее… ще минат години преди да се наложи. Ще инвестираме в дългосрочен план в тази област с нужната посока, в която хората поискат тази технология да се развие“, споделя той.

Първите очила с добавена реалност на компанията се появиха с много обещания за развитие преди повече от пет години и те се продаваха в ограничен брой за сумата от $1500. Задвижвани от базата на Google Now, те включваха камера и тъчпад, както и възможността за гласово управление. Те излязоха на пазара година по-късно, но поради проблеми от различен характер бяха спрени от производство. Все пак те продължиха своя живот под формата на Glass at Work, проект, който е воден от Джей Котари. „Бизнес“ варианта на очилата се използва в различни индустрии с успех вече две години.

Дали може наистина очилата на Google да направят повторната си премиера предстои да видим, но подобен ход от страна на Google е логичен, вземайки предвид интереса към допълнената реалност от компании от ранга на Microsoft, Intel, Apple и др.

Междувременно наскоро излезе доклад, според който още тази година инвестициите в допълнената реалност ще са сериозни и доста по-бурно рекламирания ѝ „събрат“ виртуалната реалност, ще остане далеч назад по отношение на интереса към нея.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари