Google Lens вече може да превръща ръкописен текст в печатен

1
925

Google добавя нова много полезна функционалност към Google Lens – мулти функционален инструмент за разпознаване и дигитализиране на ръкописен текст. Вече можете да копирате и въвеждате ръчно написани бележки от телефона си чрез камерата в Google Notes, въпреки че към момента функцията работи добре само с много ясен и чист почерк.

За да използвате новата функция, трябва да имате най-новата версия на Google Chrome, както и самостоятелното приложение Google Lens на Android или iOS смартфона. Също така, ще трябва да сте влезли от един и същи акаунт и на двете устройства.

След това просто насочете камерата към някой ръкописен текст, маркирайте го на екрана и изберете копиране. След това можете да отидете до всеки един документ в Google Документи, да натиснете Редактиране и след това Поставяне, за да поставите ръкописно въведения текст – и voila, резултатът е налице (в зависимост от почерка ви, разбира се).

В нашите тестове, функцията беше безупречна, стига почерка да е достатъчно ясен.. Ако не пишете спретнато, определено ще получите печатни грешки. Но това все пак е полезна функция, която е особено ефективна във време, когато много хора вече работят от вкъщи и разчитат на безкрайни списъци със задачи, за да внесат някакъв усет за ред в деня си.

В допълнение към новата функция за копиране и поставяне, Google също въвежда инструмент за произнасяне. Просто маркирайте дума в Lens и докоснете бутона с надпис „Чуй“, за да чуете как се произнася. (Това е налично засега само в Android и скоро се очаква интеграция и в iOS.) Можете също така да потърсите концепции с Lens, като търсите фрази като „гравитационни вълни“, за да получите реални резултати от търсенето с Google. Това е потенциално много удобно, ако правите училищна работа или помагате на децата си в техните домашни.

Всички тези функции са добре дошли за потребителите на Google Lens, което досега беше приложение, което по-скоро обещаваше повече удобства, отколкото всъщност предлагаше… И сега изглежда тези нови възможности, могат значително да улеснят организирането на работата и подреждането на личните бележки.

Google Lens беше представен на форума за разработчици Google I/O през 2017 г. (който тази година ще се проведе изцяло в онлайн среда), но през оттогава досега приложението беше по-скоро една концепция с много възможности и ниска реализирана практическа полезност. Изглежда обаче това е на път да се промени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари