Google Magenta демонстрира първата песен, създадена от своя AI

0
2

Новият проект на GoоgleMagenta има за цел да научи машините да създават изкуство – включително музика. Вече сме свидетели на музикалните таланти на машините. Това е кратко парче, създадено само от четири ноти (с ръчно добавени барабани и други инструменти), но никак не е лошо, предвид че е дело на алгоритми.

Magenta е продукт на екипа Google Brain и има за цел да научи машините да създават изкуство и музика. Проектът използва TensorFlow, а изследователите публикуват инструменти и модели в Github. Според Дъглас Ек, член на екипа, “скоро” ще започнат да приемат кодове, а по-късно ще бъдат публикувани уроци, демонстрации и технически доклади, свързани с работата му.

Учените са си поставили две цели за Project Magenta. На първо място, проектът се осъществява за целите на научни изследвания, за да се подобри обучението на машини в интелигентно изпълнение на изкуство и музика. Това е същата фондация за изкуствен интелект, която се опитва да разбере естествения човешки език. Резултатите са нов вид изкуство, видяно през очите на машини.

Освен това, Magenta се стреми да „изгради общност от хора на изкуството, програмисти и изследователи на машинно обучение“, казва Ек. Засега екипът от изследователи е малък, но сътрудници ще бъдат поканени за участие,  когато „стабилният набор от инструменти и модели“ е вече създаден.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за