Google Maps – вече и в затворени помещения на Острова

0
17

Още миналия октомври Google Maps се сдоби с нов режим на работа, който даде достъп на потребителите на Android OS до навигация в затворени помещения. Първоначално обаче опцията беше достъпна единствено в Съединените щати и Япония. Малко по-късно към тях се присъединиха и Канада и Швейцария. Сега идва ред и на Великобритания.

Собствениците на мобилни устройства с Android OS на Острова вече могат да използват картите на Google в четирийсет обекта, сред които гарата Kings Cross и Barbican Center в Лондон. Сред обектите има също летища, молове, магазини и други обществени места. Google Maps може да определи на кой етаж сте, кой е най-близкият до вас изход и, като цяло, къде точно във въпросния обект се намирате.

Местоположението на потребителя е означено върху картата на обекта със синя точка. Ако потребителят иска да стигне до друго място той просто трябва да въведе името му и услугата ще му даде инструкции подобни на тези, с които сме свикнали при използването на Google Maps навън – маршрут от точка А до точка Б с всички нужни смени на посоката между тях.

Засега обектите не са повече от четирийсет, но Google позволяват на всеки собственик на обществена сграда да качи картата и плана й в услугата. На този етап приложението дава информация най-вече за сгради в Лондон, но има и карти на летищата в Манчестър, Бирмингам, Единбург и Глазгоу.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари