Google Maps вече показва зарядните станции за електромобили

0
2127

Една от основните функции на Google Maps е да помогне на потребителите да стигнат до определено място без значение с какъв транспорт. Ето защо, появата на информация за най-близките зарядни станции за електромобили бе въпрос на време.

В официалния блог на Google Maps се появи съобщение, че сега може да бъде намерена подробна информация за най-близките електрически зарядни станции. Предлага се маршрут до най-близката станция, съобразен с останалия в акумулаторните батерии на електромобила заряд.

За търсенето на най-близката електрическа зарядна станция е достатъчно в полето за търсене да се въведе EV charging или EV charging stations. Онлайн услугата предлага координатите, видовете конектори, свободните места за зареждане на електромобилите, цената на зареждането и т.н. За всяка станция са достъпни данните от предишните потребители – снимки, оценки, мнения и отговори на най-често задаваните въпроси.

Към днешен ден Google Maps поддържа мрежата зарядни станции на Tesla и Chargepoint (в целия свят, включително и България), SemaConnect, EVgo, Blink (на територията на САЩ), Chargemaster, Pod Point, Chargefox (за Европа). Списъкът постепенно ще се увеличава и допълва.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари