Google Maps вече показва ограниченията на скоростта и радарите в 40 държави

0
1584

След поредица тестове в САЩ и някои други страни, в Google Maps бе добавена възможност за уведомяване за ограниченията на скоростта, като и разположението на стационарните и мобилните радари на територията на над 40 държави.

Тези функции са взети от принадлежащото на Google приложение Waze, а уведомленията се появяват в Google Maps за iOS и Android. Знаците за ограниченията на скоростта се появяват в долния ъгъл на приложението, а уведомленията за радарите и камерите за контрол се показват като иконки на виртуалните пътища и пътувания.

Новите функции са достъпни в Австралия, Бразилия, САЩ, Канада. Великобритания, Индия, Мексико, Русия, Япония, Андора, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Финландия, Гърция, Унгария, Исландия, Израел и още много други.

Появи се информация от потребителите от Франция, Германия и Швейцария, че не се вижда разположението на радарите за контрол на скоростта. Най-вероятната причина за това е, че новите функции са незаконни в тези държави. Във Франция например, полицията има право да проверява смартфоните за наличието на нелегални приложения и да налага големи глоби и дори да конфискува автомобила при подобно нарушение.

Обявено е, че новата функционалност може да се използва в смартфоните с iOS и Android, но засега само притежателите на Android смартфони виждат стационарните и мобилните радари. Навярно всичко ще се стабилизира след месец-два.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари