Google Maps вече помага да намерим съвместимата с електромобила зарядна станция

3
307

В онлайн услугата Google Maps се появи нова функция, която дава възможност за търсене на станции за зареждане на електромобилите по типа на конектора. Сега при търсене на място за зареждане на електрическия автомобил е възможно в долния ред под реда за търсене да се зададе филтър за наличните наблизо зарядни станции.

Филтърът на Google Maps приема най-популярните стандарти за зареждане: CHAdeMO, CCS, Type 2 или конектор тип Tesla. Новата функция наистина може да бъде от голяма полза при търсенето на най-подходящата зарядна станция. Филтърът е особено полезен за електромобилите на Nissan и Mitsubishi, които използват CHAdeMO стандарта, докато Jaguar и BMW използват CCS.

Филтрирането при търсенето на зарядни станции по типа на конектора не е нова идея. Тя бе реализирана в редица специализирани приложения за мобилните телефони. Но появата на същата функционалност в Google Maps дава възможност филтърът да се използва от много по-широка аудитория.

Миналата година Google Maps предложи пълната информация за всички зарядни станции, намиращи се наблизо, както и възможност за прокарване на най-оптималния маршрут в зависимост от останалия заряд в акумулаторния блок. Сега тази информация може да бъде филтрирана според необходимия конектор за зареждане на електромобила. В настройките е възможно да се зададе при търсенето на всякакви зарядни станции да се показват само съвместимите със собствения електромобил.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари