Google Maps се сдоби с 360-градусови панорами от Големия каньон

0
14

Още в края на октомври Google обещаха, че ще предоставят на потребителите си „виртуална разходка из Големия каньон“? Е, обещанието им беше спазено. Сега в Google Street View са включени 360-градусови панорами заснети в едно от най-забележителните места в Съединените щати.

За да направят поразителните кадри Google са използвали технологията Trekker, която всъщност представлява механизъм за закрепяне на камера върху туристическа раница. Екип от петима човека, заедно с още десет инженера от Google, са вървели по различни пътеки из Каньона в продължение на три дни, за да направят невероятните кадри. Върху всяка раница има 15 апарата, свързани към устройство с Android, благодарение на които хората са правили 360-градусови панорами в движение.

Общо екипът е направил 9500 панорамни изображения, които покриват 121 километра от площта на Големия каньон.

Google обещаха, че ще заснемат още много подобни природни обекти, достъпът до които е възможен единствено пеша. По този начин хората, които нямат време или възможност да пътуват надалеч, могат поне за кратко да се пренесат на някои от най-внушителните и невероятни места в света.

Вижте видеото по-долу, за да добиете представа какво ви очаква, когато потърсите Големия Каньон в Google Street View.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари