Google Maps ще получи нов интерфейс

0
21

Разработчиците на Google работят неуморно, за да подобрят фирмените услуги на компанията: не минава и седмица без в мрежата да се появи информация за следващата иновация от Интернет гиганта.

Този път ще бъде усъвършенствана популярната услуга Google Maps, която най-накрая ще се раздели със страничната лента за навигация, и ще стане по-удобна за използване в смартфони и таблети, тъй като няма да съдържа елементи, заемащи допълнително полезната площ на екрана.

Разработчиците са решили да изместят фокуса от функциите за навигация върху самите карти. В резултат на това използването им ще бъде много по-лесно, а в траекторията от точка А до точка Б ще има по-малко завои.

Едно от най-значимите нововъведения в Google Maps ще бъде новото ниво на интеграция с Google+ . Става въпрос за нова опция за търсене на места, които са добавени от познатите ни, разположени в кръговете, както и на местата с най-висок рейтинг сред потребителите на Google+.

Наред с другите неща, дизайнерите на Google са освежили в новата версия цветовете на картите, обновили са иконите и шрифтовете на текстовото съдържание. Сега те изглеждат по-модерни и стилни.

Не е ясно кога всички тези промени ще влязат в сила. Най-вероятно, новият вариант ще бъде представен на предстоящата конференцията за разработчици Google I/O 2013, която ще се проведе в Сан Франциско от 15 до 17 май.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари