fbpx
15.8 C
София

Google Photos слага край на безплатното неограничено пространство от утре

Най-четени

Google Photos ще прекрати своята политика за неограничено безплатно съхранение на снимки и видеоклипове във вторник, 1 юни. След това всички нови снимки и видеоклипове, които потребителите качват, ще заемат част от предоставеното вътрешно хранилище в Google Диск, което стандартно за безплатните акаунти е 15GB. Но потребителите не трябва да се притесняват: Всички снимки или видеоклипове, които са качили до този момент, няма да бъдат приети като част от ограничението. А, отделно Google добавя и нов безплатен инструмент, който ще помогне на потребителите да управляват квотата си за съхранение.

Ходът, обявен през ноември, има за цел да насърчи хората да се регистрират за абонаментната услуга на Google за съхранение, Google One. Плановете на Google One започват от 2 щатски долара на месец в САЩ за 100GB място за съхранение и други функции, като отстъпки от Google Store.

Добре е да се уверите, че съществуващите ви снимки и видеоклипове са архивирани в Google Photos преди крайния срок във вторник, тъй като до тази дата те ще се считат за безплатно осигурени и няма да заемат от ограничението ви за съхранение. Можете да проверите качеството на архивирането си в приложението Снимки, като отворите Настройки > Архивиране и синхронизиране.

След като промяната влезе в сила, повече от 80% от настоящите потребители на Google Photos все още трябва да могат да съхраняват около три години съдържание с тези безплатни 15GB. Google ще уведоми потребителите в приложението и по имейл, щом се доближат до ограничението си от 15GB. Ползвателите могат също така и да намерят персонализирана прогноза за това колко дълго ще им стигне безплатното количество за съхранение, въз основа на това колко често архивират снимки и видеоклипове през профила си в Google.

През май Google добави нов инструмент в приложението Снимки, за да помогне на потребителите да управляват снимките и видеоклиповете, които са архивирали, които са част от квотата от 15GB. Компанията също така ще показва и снимки или видеоклипове, които могат да бъдат изтрити, като например снимки, които са размазани или екранни снимки, и видеоклипове, които са по-големи.

Повече от 4 трилиона снимки се съхраняват в Google Photos, съобщи компанията през ноември, като всяка седмица се качват 28 милиарда нови снимки и видеоклипове. През май Google представи нови функции на Photos, включително и възможността за премахване на снимки от историята, както и нови техники, задвижвани от AI.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини